" Ebaküdoonia aias ja köögis " - Karl Veber, Loreida Eisen, Toivo Niiberg

Aiandus

MÜÜDUD

 
Sõjajärgsel ajal on leidunud sordiaretajaid, kes on muutnud lõunapoolsetest piirkondadest pärinevaid puuvilja- ja marjataimi kultuurtaimedeks. Selliseks toiduna kasutatavaks puuviljaliigiks on muudetud Hiinast ja Jaapanist pärinev ebaküdoonia.
Mõnekümne aasta eest tunti seda vaid dekoratiivtaimena, kuid tänapäeval on ebaküdoonia nii toiduainetööstuses kui kodus laialdast poolehoidu leidnud.
Ebaküdoonia viljapõõsana kasvatamise katseid alustati Lätis ja Eestis umbes 40 aasta eest, viljapõõsana kasvatama ja uusi sorte aretama on hakatud ka Lõuna-Soomes.
Raamat on mõeldud lugejatele, kes tunnevad huvi ebaküdoonia kasvatamise ja kasutamise vastu.